Драстични мерки за спречување на дефлација | Старт | DW | 11.03.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Драстични мерки за спречување на дефлација

Европската Централна Банка ги намали своите три главни каматни стапки и ја прошири и онака масивната програма за откуп на обврзници. Целта е да се спречи голема дефлација- која би ја вовлекла еврозоната во спирала на пад на платите, потрошувачката и институциите.

Гледај видео 01:39
Now live
01:39 минути