1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Доњецк

Доњецк е индустриски град во Украина лоциран во регионот Донбас, кој е под контрола на про-руските сепаратисти од 2014 година.

Доњецк и неговите околните области во источна Украина е голем економски, индустриски и научен центар во Украина. Градот брои околу 2 милиони жители. Во советско време, челичната индустрија е проширена и градот до денес останува центар за ископ на јаглен и на челичната индустрија.

Покажи повеќе написи