Доделена наградата Георг Бихнер | Вести | DW | 28.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Доделена наградата Георг Бихнер

*

Франкфуртскиот писател Мартин Мозбах ја доби годинешната Георг Бихнер наградa. Наградата е дотирана со 40.000 евра и важи за најзначајна литературна награdа во Германија.