Договорот од Преспа и учебниците | Македонија | DW | 23.11.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Македонија

Договорот од Преспа и учебниците

Како експертите во Грција гледаат на проблемот со учебниците по историја? Тоа го истражуваше #dw_BalkanBooster.

Договорот меѓу Македонија и Грција за решавање на спорот за името, предвидува и формирање Заеднички интердисциплинарен комитет на експерти за историски, археолошки и образовни прашања. Комитетот, кој е формиран и ја одржа првата седница, има задача, доколку е неопходно, да изврши ревизија на учебниците, во согласност со начелата на УНЕСКО и Советот на Европа. Нашиот #dw_BalkanBooster тандем, Кристина и Алексија, со оваа тема се занимаваше на крајот на септември во Скопје, а неделава истражуваат во Солун. 

Гледај видео 03:07

#dw_BalkanBooster: Договорот од Преспа и учебниците

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама