Довршете ја приказната... | Свет | DW | 23.11.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Свет

Довршете ја приказната...

Знаете ли што е краудрајтинг? Едноставно: многу луѓе довршуваат приказна на свој начин. Еве една приказна која треба да ја завршите:

Младиот македонски писател Стефан Марковски, кој е дел од #dw_BalkanBooster тимот во косовска Грачаница, заедно со хрватската колешка Жељка Хорват Чеч, го напиша почетокот на приказната. Оди вака:

„Зачекорувајќи по една од главните градски артерии, таа студена ноемвриска вечер, во која градските магли надвиснале над строгиот центар, се обидувам да ја најдам галеријата. Луѓето на кои им приоѓам љубезно се обидуваат да ми помогнат, но не се снаоѓаат ниту тие, со исклучок на еден стар приштинец, кој покажувајќи ми го патот, вели дека галеријата е таму од памтивек. Додека го следам, почнуваат да се ронат ситни снегулки, испуштајќи облагородувачки мирис на свежина, кој полека успева да го надвладее оној на смогот...“

Што треба да направите? Слушнете директно од Стефан и пишувајте во коментарите на ова видео на социјалните мрежи или на нашата имејл адреса macedoni@dw.com

Гледај видео 01:25

#dw_BalkanBooster: Довршете ја приказната...

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама