Добитници на наградите на Квизот “Кој ќе биде европски првак во фудбал?” | Теми | DW | 13.12.2004
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Теми

Добитници на наградите на Квизот “Кој ќе биде европски првак во фудбал?”

Непосредно пред и за време на Европското фудбалско првенство во Португалија Ве поканивме да го прогнозирате идниот првак. Шампионатот донесе огромно изненадување – Грција го освои првото место! Тоа не можеше да го предвиди никој од експертите, па не е чудно што ни во нашиот квиз само мал дел од учесниците погодија – и тоа сите во одговори испратени пред самата завршница на првенството, кога дел од фаворитите веќе беа елиминирани. Доминираа прогнозите за Португалија, Чешка, Франција, имаше и по некој глас за Германија или Холандија.

Првата награда, фудбалската топка која истовремено потсетува и на кандидатурата на Лајпциг за организација на Олимписките игри 2012-та, му припадна на Тоше Ризов, кој одговорот го испрати по со и-мејл.

При извлекувањето на добитниците на другите 9 фудбалски топки среќата им се насмевна на следниве учесници со точен одговор на квизот:

Петар Костоски од Скопје,

Ивана Групче од Охрид,

Михаил Спиркоски од Прилеп,

Иван Димчевски од Велес,

Мирка Симовска со одговор испратен по и-мејл,

Ангеле Групче од Охрид,

Трајчо Арсов од Кочани,

Вјекослав Мргудиќ од Оребиќ во Хрватска и

Георги Спиркоски од Прилеп.

Во оваа пригода уште еднаш Ви заблагодаруваме за учеството во квизот. На добитниците им честитаме на наградите, кои веруваме ќе им приредат задоволство.