Динамит за атомска централа | Теми | DW | 16.08.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Динамит за атомска централа

Изградена во 1986 година, пуштена во употреба во 1987, во погон само 13 месеци - атомската централа Милхајм-Керлих е неславна приказна, а на нејзината разладна кула деновиве ѝ дојде дефинитивен крај - беше срушена со контролирана експлозија. Причина- проблематична дозвола за градба, не било земено во предвид дека во земјината внатрешност под атомската централа се судираат две тектонски плочи.

Гледај видео 01:12