Дизелите интересни само за балканскиот пазар | Економија | DW | 23.10.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Економија

Дизелите интересни само за балканскиот пазар

Во Германија дизел-возилата се продаваат сѐ помалку, но на Балканот интересот за нив не се намалува.

Германците сѐ помалку купуваат дизел- возила. Скандалот со манипулациите на тестовите за издувни гасови и истражувањата за загадувањето се закануваат да им стават крај на дизелите. Тоа сепак не го намалува интересот во балканските држави, каде се купуваат илјадници стари дизел возила.

Гледај видео 02:32

Дизелите интересни само за балканскиот пазар

Аудио и видео прилози на оваа тема

Поврзана содржина

Реклама