Дивоградбите и УНЕСКО | Теми | DW | 30.05.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Дивоградбите и УНЕСКО

Охридското езеро и целиот регион на Охрид уживаат привилегија каква што имаат само 30-тина локации во светот. Сега статусот на комбинирано светско природно и културно наследство е загрозен.

Гледај видео 01:06

Прочитај го и ова