Диви депонии во Србија - граѓани ја преземаат работата на надлежните | Теми | DW | 09.06.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Диви депонии во Србија - граѓани ја преземаат работата на надлежните

Низ цела Србија често ѓубрето, па дури и опасниот отпад, едноставно се фрла некаде – во река, планина, поле. Ангажирани граѓани и активисти, како оние од „Еко стража“, редовно организираат акции за чистење и собирање на расфрланиот смет. Но, проблемот со диви депонии останува.

Гледај видео 02:46