Децата работат и во една од најбогатите земји во светот | Старт | DW | 12.06.2015
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Децата работат и во една од најбогатите земји во светот

На американските фарми, според Хјуман Рајтс Воч, работат околу половина милион деца и млади и тоа често во многу лоши услови. Емили Дрекиџ тоа го има искусено на своја кожа. Денес таа како активист се ангажира против детски труд во САД.

Гледај видео 02:13
Now live
02:13 минути