Ден на планетата Земја | Вести | DW | 22.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Ден на планетата Земја

Екологистите од цел свет денеска го одбележуваат Денот на планетата Земја. Целта е подигање на свеста за заштита на животната средина и намалување на загадувањето. Денот на планетата Земја почна да се одбележува во 1970 година.