Ден на отворени џамии во Германија | Вести | DW | 04.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Ден на отворени џамии во Германија

*

На “Денот на отворени џамии“ во Германија, околу 100 илјади луѓе посетија повеќе од две илјади џамии во земјата кои ги отворија вратите за посетителите. Во џамиите имаше изложби, тркалезни маси и органзиирани прошетки. Претставниците на повеќе од три милиони муслимани во Германија, со акцијата имаат намера да повикаат на дијалог.