Денеска се празнува Бајрам | Вести | DW | 12.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Денеска се празнува Бајрам

*

Муслиманите денеска го слават верскиот празник Рамазан Бајрам, со кој завршува шестиот месец Рамазан и се означува крајот на едномесечниот пост. Претседателот на исламската верска заедница во Македонија, Реиз Ул Улема Хаџи Сулејман Ефенди Реџепи, во честитката до исламските верници нагласи дека исламот е израз на љубов, толеранција и солидарност. Тој порача празникот да биде исполнет со меѓусебно разбирање и толеранција.