Демократите нема да ги кратат парите за војниците во Ирак | Вести | DW | 09.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Демократите нема да ги кратат парите за војниците во Ирак

Во спорот околу политиката кон Ирак со американскиот претседател Џорџ Буш,Демократската партија нема да посега по буџетот за американските трупи.Нашата партија нема да им ги крати парите на војниците,изјави шефот на Одборот за одбрана во сенатот Карл Левин.Но,оваа партија сака во буџетскиот закон да биде цврсто нагласена принудата ирачкото раководство скоро да ја примени политичката агенда.Демократите имаат мнозинство во Конгресот и во законот сакаат да внесат конкретен датум за повлекување на американските војници од Ирак.Буш веќе најави вето за законот.