Демократите извисија во Сенатот | Вести | DW | 16.03.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Демократите извисија во Сенатот

На американските демократи не им помина барањето за повлекување на војниците од Ирак до крајот на март наредната година во Сенатот. По повеќенеделна дебата, 48 сенатори гласаа за, а 50 против предлогот. Инаку демократите во имаат мнозинство во тој дом на американскиот конгрес. Претходно буџетскиот одбор на Претставничкиот дом за прв пат постави рок за американскиот нагажман во Ирак – септември 2008-ма.