Делумен штрајк во образованието | Вести | DW | 16.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Делумен штрајк во образованието

*

Во пет општини во Македонија денеска се штрајкува во основните и средните училишта. Причина за прекинот на работата во Куманово, Тетово, Делчево, Берово, Охрид и Карпош е бидејќи не ја примиле октомвриската плата. Останатите училишта во земјата имаа само петминутен прекин на наставата во знак на солидарнос со штрајкувачите. Министерот за образование Сулејман Рушити вчера изјави дека до сите општини биле префрлени средства за плати, а доцнењето е одговорност на општините.