ДВ на арапски | Вести | DW | 02.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

ДВ на арапски

Дојче Веле ја прошири својата телевизиска понуда на арапски јазик. Од денеска Дојче Веле емитува осум наместо досегашните три часа телевизиска програма на арапски во повеќе од 20 земји. Интендантот на ДВ Ерик Бетерман, истакна дека постои голема потреба во арапскиот свет, да се добијат информации од Европа.