Двојно поголема помош за сиромашните | Вести | DW | 28.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Двојно поголема помош за сиромашните

*

Светската банка двојно ќе ја зголеми помошта за сиромашните земји во светот. Првиот човек на финансиската институцијуа Роберт Зелик изјави дека во периодот 2008- 2010 година ќе бидат доделени 3,5 милијарди долари кредити и помош. Досегашната тригодишна програма опфаќаше средства во износ од 1,5 милијарди долари. Зелик нагласи дека целта е да се обезбеди посилна поддршка од донаторите за најсиромашните во светот.