Двојна дискриминација на Ромките | Сите содржини | DW | 14.09.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Двојна дискриминација на Ромките

Тие се двојно дискриминирани - и како Ромки и како жени. За тоа да се промени е потребно многу работа. За нејзе се фати здружението на жени Ромки „Подобра иднина“ од Тузла. ДВ ја посети претседателката на здружението Индира Бајрамовиќ, која е и добитничка на наградата на ЕУ за интеграција на Ромите.

Гледај видео 04:03