Дарвин или религијата | Македонија | DW | 09.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Дарвин или религијата

За време на Велигденските празници во Македонија е во ек дебата за или против воведување веронаука во училиштата

Што ќе учат децата

Што ќе учат децата

Македонскиот премиеер Никола Груевски честитајќи им го Велигден на граѓаните,изрази надеж дека наскоро во Парламентот ќе биде усвоен Законот за основно и средно образование,со кој се предвидува и воведување факултативни часови по веронаука или историја на религија во петто оделение.

Поврзана содржина