Дали е потребен споменик за жртвите од Утоја? | Старт | DW | 22.07.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Дали е потребен споменик за жртвите од Утоја?

На 22 јули, Андерс Беринг Брејвик изврши напади во Осло и на островот Утоја. Денес родителите на жртвите и преживеаните немаат единствен став за идејата на владата остров отспротива да го подели на два дела и да го направи споменик за 77-те жртви на Утоја.

Гледај видео 05:36
Now live
05:36 минути