Г8 Министри за екологија Потсдам | Вести | DW | 17.03.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Г8 Министри за екологија Потсдам

Министрите за екологија на групата Г8 денеска во Потсдам не успеаа да постигна пробив по прашањето на заштитата на климата. Според изјавата на шефот на програмата на ОН за заштита на човековата околина Ахим Штајнер разговорите меѓу претставниците на земјите од групата Г8 со нивните колеги од петте најважни земји во развој Кина, Индија, Мексико, Бразил и Јужна Африка биле конструктивни. Официјален Вашингтон сепак остана на ставот да не се впушта во какви и да е обврзувачки договори на овој план.