Грција ја одложи ратата од долгот кон ММФ | Старт | DW | 05.06.2015
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Грција ја одложи ратата од долгот кон ММФ

Денеска беше последниот рок кога Грција требаше да му исплати рата од 300 милиони евра на ММФ. Но, Атина очигледно не може да плати и побара одложување до крајот на месецов. Грција се надева дека дотогаш ќе добие финансиска помош од Европа

Гледај видео 01:28
Now live
01:28 минути