Грција – Македонија – бизнис | Вести | DW | 03.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Грција – Македонија – бизнис

*

Грчките бизнисмени покажуваат голем интерес за инвестирање во Македонија. Посебно атрактивни за нив се градежништвото, земјоделството, енергетиката и туризмот, посочија учесниците на македонско-грчкиот деловен форум што го организираше Стопанската комора на Македонија. Според грчките бизнисмени, несогласувањата околу името имаат влијание, но тоа не е пресудно за бизнисот.