Грција: Данок на луксуз само за богатите? | Старт | DW | 29.07.2015
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Грција: Данок на луксуз само за богатите?

Сопствениците на јахти во Грција наместо 10 треба да плаќаат 13 проценти данок и тоа ретроактивно за минатата година. Меѓутоа, обврска за плаќање данок сега имаат и сопствениците на помали бротчиња. Тоа ги доведува до очај.

Гледај видео 01:55
Now live
01:55 минути