Грците тонат во сиромаштија | Економија | DW | 17.03.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Економија

Грците тонат во сиромаштија

Стапката на сиромаштија во Грција е двојно зголемена и покрај милијардите евра помош. Повеќето Грци сѐ потешко ги покриваат трошоците, а голем дел од нив зависат од народните кујни за храна.

И покрај тоа што во Грција седум години се слева финансиска помош вредна неколку милијарди евра, сиромаштијата е сѐ уште присутна. Сиромаштијата во Грција е најсериозна во Европа и постојано се влошува.

DW.COM

Реклама