Грците скептични: Северна Македонија теоретски, а практично... | Северна Македонија | DW | 20.11.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Северна Македонија

Грците скептични: Северна Македонија теоретски, а практично...

Многу Грци се силно против Договорот од Преспа за името, иако дел од нив никогаш не го прочитале. Тие сметаат дека името „Северна Македонија“ во иднина би можело да се промени.

Дали сте го прочитале Договорот од Преспа и доколку тој помине во двете држави - како ќе ја нарекувате соседната земја, се двете прашања што на граѓаните на Солун им ги поставија Кристина Озимец и Алексија Калаиѕи, кои се дел од ДВ-проектот #dw_BalkanBooster. Еве што одговорија солунчани:

Гледај видео 02:37

#dw_BalkanBooster: „Сте слушнале за некаква Северна Македонија? Јас не! Туку за Македонија, Македонци...“

Аудио и видео прилози на оваа тема

Поврзана содржина

Реклама