Груевски “Работиме на претворње на Македонија во достојно место за живеење“ | Вести | DW | 29.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Груевски “Работиме на претворње на Македонија во достојно место за живеење“

*

Македонскиот премиер Никола Груевски денеска изјави дека неговата влада ќе опстои на политиката за сузбивање на криминалот и корупцијата во земјата. “Тоа е нашата главна заложба што ќе ја резлизираме се додека Македонија не стане достојно место за живеење“ изјави Груевски во говорот во Трново, на традиционалната средба на етничките македонци, протерани од соседните земји.