Груевски предлага редовни средби со Црвенковски | Вести | DW | 22.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Груевски предлага редовни средби со Црвенковски

*

Македонскиот премиер Никола Груевски денеска во писмо до претседателот на државата Бранко Црвенковски предлага еднаш месечно да имаат средби за стратегиски битните прашања за Република Македонија. „Предлагам секој прв понеделник во месецот да остваруваме заеднички средби на кои би разговарале за прашања од сферите за кои согласно Уставот на Република Македонија сме упатени на соработка“ – се вели во писмото на Груевски.