Гранична ограда помеѓу Хрватска и Словенија уништува соништа | Сите содржини | DW | 01.06.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Гранична ограда помеѓу Хрватска и Словенија уништува соништа

И Хрватска и Словенија се членки на ЕУ, но двете земји не само што ги дели граница, туку на некои места и дополнителна безбедносна ограда. Причина: Словенија со тоа сака да ја запре илегалната миграција во Шенген зоната. Последиците од таквата одлука Денис Цизар ги чувствува на свој грб. Неговиот сон за еколошки агротуризам е брутално уништен.

Гледај видео 02:23

Прочитај го и ова