Градење како во среден век | Старт | DW | 08.09.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Градење како во среден век

Изградбата на замокот Гиделон во централна Франција е специфичен проект. Беше започнат пред 17 години, а ќе бидат потребни уште 11 години пред да биде завршен. Тоа е така бидејќи се гради како во средниот век - од градежните материјали до алатите. ДВ го посети градежниот проект за да се увери како напредува.

Гледај видео 04:10
Now live
04:10 минути