Грабнати Германци во Ирак | Вести | DW | 14.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Грабнати Германци во Ирак

По истекот на вториот ултиматум во случајот на давјцата во Ирак грабнати Германци, сојузната влада продолжува со напорите за нивно ослободување. Владата и натаму се надева дека заложниците се живи, рече портпаролот на министерството за надворешни работи Мартин Јегер. Грабнувачите бараат Германија да ги повлече своите војници од Авганистан и се закануваа со смрт на заложниците. Германската влада ги отфрли барањата.