Горно Врановци го чува минатото од заборав | Северна Македонија | DW | 26.10.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Северна Македонија

Горно Врановци го чува минатото од заборав

Горно Врановци е село-музеј. Малото место во близина на Велес, во НОВ било седиште на највисоките партиски, државни и воени тела на веќе формирана Федерална Македонија.

Гледај видео 04:31

Горно Врановци го чува минатото од заборав

Во музејските спомен куќи се чуваат вредни работи. Сепак, во три децении независност на Македонија, речиси никој од политичкиот врв досега не стапнал во Горно Врановци.

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама