Посети ја новата страница на DW

Погледнете ја бета-верзијата на dw.com. Сѐ уште не сме готови! Вашето мислење може да ни помогне да ја направиме подобра!

  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Гордана Јанкулоска

Гордана Јанкулоска, родена на 12 октомври 1975 година во Охрид, дипломиран правник, македонска политичарка и министер за внатрешни работи од редовите на ВМРО-ДПМНЕ.

Јанкулоска беше десетти министер за внатрешни работи во независна Македонија, извршувајќи ја функцијата во четири последователни влади на ВМРО-ДПМНЕ од 2006 до 2015 година. Оставка поднесува на 12 мај 2015 година, неколку дена по крвавиот инцидент во Куманово во кој загинаа 8 припадници на македонските безбедносни сили.

Покажи повеќе написи