Голем број жртви во поплавите во Јужна Азија | Вести | DW | 05.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Голем број жртви во поплавите во Јужна Азија

*

Ситуацијата со поплавите и жртвите од неа, во Индија и Бангладеж се влошува по новите дождови. Околу два милиона жители во села, и натаму се отсечени од каков и да е контакт. Многу луѓе чекаат на помош на крововите на куќите или качени на дрвја. Во индиските провинции Утар Прадеш и Бихар храна, свеќи и ќибрити се доставуваат со хилихоптери. Бројот на жртвите се зголеми најмалку на 240. Само во Утар Прадеш уништени се речиси 113 илјади хектари оризови полиња.