Големо невреме во САД | Вести | DW | 17.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Големо невреме во САД

Источниот брег на САД го зафати пролетно невреме кое предизвика прекин во снабдувањето со електрична енергија во околу 700 илјади домаќинства. Компаниите за снабдување со енергија соопштија дека во енкои сојузни држави ќе бидат потребни повеќе денови пред да се нормализира дотурот на енергија . Њујорк пак беше зафатен од поројни врнежи, поради кои беа откажани голем број летови.