Годините на бум во Турција завршија | Старт | DW | 19.01.2015
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Годините на бум во Турција завршија

Турскиот премиер Ердоган сакаше до 2023 година да ја доведе Турција меѓу десетте најсилни економски нации во светот. Но бумот од последните години е завршен, а старите проблеми повторно испливуваат на површина. Многу млади не гледаат перспектива во земјата.

Гледај видео 02:48