Германците и културата на брза храна | Панорама | DW | 06.09.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Германците и културата на брза храна

Од колбаси со кари до ќофте од инсекти: културата на сендвичарници и брза храна во Германија е драстично променета.

Германците често купуваат храна во сендвичарници и киосци. Од колбаси со кари до сендвич со ќофте од инсекти: културата на сендвичарници и брза храна во Германија е драстично променета. Она што некогаш било презирано, денес е прифатено и ги отсликува различните животни стилови.