Германско италијански консултации | Вести | DW | 20.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Германско италијански консултации

*

Германија и Италија ќе побараат свикување на нова конференција за обнова на Авганистан. Како пример може да биде искористена конференцијата во Лондон од 2006 година, е нагласено на германско италијанските консултации во Месебург. За овие размислувања сеуште не е разговарано со останатите земји. На консултациите покрај канцеларкарта Ангела Меркел и италијанскиот премиер Романо Проди, присутни се и министрите за надворешни работи и други членови на владините кабинети од двете земји.