Германското стопанство има потреба од квалификувани бегалци | Старт | DW | 27.05.2015
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Германското стопанство има потреба од квалификувани бегалци

Никаде во Европа постапката за азил не трае толку долго како во Германија, се вели во студија на фондацијата Бертелсман. Во просек - седум месеци. Тоа ја отежнува интеграцијата. Сега стопанството бара бегалците порано да почнат со учење германски јазик и да наоѓаат побрзо работа.

Гледај видео 01:20
Now live
01:20 минути