Германските владини партии ги договорија идните задачи | Вести | DW | 21.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Германските владини партии ги договорија идните задачи

*

Лидерите на партиите коалициони партнери во германската влада одржаа средба во кабитентот на канцеларот Ангела Меркел на која ги договараа клучните точни во нивната работа до наредните парламентарни избори . Шефот на Социјалдемократската партија Курт Бек по 4 часовните разговори , извести дека бил постигнат напредок околу одредувањето најниска гаранатирана плата за вработените во постуслужните дејности . Претседателот на Христијанско Социјалната Унија Едмунд Штојбер пак изјави дека во иднина вработените ќе бидат позасилено вклучени во распределбата на добивката и капиталот на компаниите . На средбата учествуваа и канцеларката Меркел и вице-канцеларот Франц Минтеферинг .