Германскиот заложник во Авганистан не е солободен | Вести | DW | 04.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Германскиот заложник во Авганистан не е солободен

*

Германското министерство за надворешни работи ги отфрли извештаите за ослободувањето на грабнатиот германски инженер во Авганистан.Интернет редакцијата на весникот Ди Велт повикувајќи се на добро информирани извори тврдеше дека 62 годишниот по плаќањето откупнина се наоѓа на пат за Германија.

Грабнувачите на дваесет и еден јужнокорејски заложници во Авганистан пак , според сопствени наводи, се подготвени на разговори со јужнокорејската амбасада во Кабул.Владата во Сеул потврди дека не е во состојба да ги исполни барањата на грабнувачите за размена на затвореници.Талибанците спречија пристап на авганистански лекари кон заложниците,од кои двајца се тешко болни.