Германската влада усвои продолжување на мандатот на Бундесверот во Авганистан | Вести | DW | 19.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Германската влада усвои продолжување на мандатот на Бундесверот во Авганистан

*

Сојузната германска влада денеска усвои продолжување на мисијата на Бундесверот во Авганистан. Притоа ИСАФ мандатот и ангажманот на торнатата се споени во еден мандат. Бундестагот треба да донесе одлука на 12 октомври.