Германија – Фестивал на литература | Вести | DW | 05.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Германија – Фестивал на литература

*

Германскиот министер за култура Бернд Нојман свечено го отвори 7-миот меѓународен фестивал на литературата во Берлин. Во наредните две недели 150 автори од целиот свет ќе имаат прилика да ги презентираат нивните дела. На планираните преку 200 ивенти ќе бидат застапени и големи ѕвезди на модерната литеруатура како носителите на Нобелова награда за литература Изабел Аљенде и Марио Варгас Љоса. Акцентот на годинешната манифестација ќе биде пред се‘ Латинска Америка. Берлинскиот литературен фестивал спаѓа меѓу најголемите манифестации од овој вид во светот.