Германија – терор опасност | Вести | DW | 02.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Германија – терор опасност

*

По обидите за атентати во Велика Британија, синдикатот на германската полиција предупредува од слична терористичка опасност и во Германија. Шефот на синдикалната организација Конрад Фрајбергер порача дека и Германија спаѓа во можните цели на напади. Според неговите податоци, во земјата живеат околу 100 лица, кои се во состојбва да извршат терористички напади.

Министерот за внатрешни рабопти Волфганг Шојбле напротив на викендот порача дека безбедносната ситуација е неизменета и дека нема никакви сознанија за конкретна поврзаност на инцидентите во Велика Британија со опасност за Германија.