Германија – тероризам | Вести | DW | 07.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Германија – тероризам

*

Германскиот министер за внатрешни работи Волфганг Шојбле и неговите ресорни колеги од 16-те покраински влади не успеаја да најдат заедничка линија за шпиунирањето на приватните компјутери во рамките на борбата против тероризмот. Денеска на вонредниот состанок во Берлин темата е одложена, сеуште постојат големи разлики во мислењата меѓу политичарите од Унијата и од Социјалдемократската партија.Но,постои единство за втората иницијатива на сојузниот министер за внатрешни работи Волфганг Шојбле - веќе обуката во терористички кампови да се прогласи за кривично дело,