Германија - машински и електро инженери | Вести | DW | 13.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Германија - машински и електро инженери

*

Во германскиот парламент продолжи буџетската расправа во делот за трудот и социјалата, ресор што го води вице-канцеларот Франц Минтеферинг. Во обраќањето тој нагласи дека политиката на големата коалиција оди по вистинскиот пат и соопшти дека веќе од 1. ноември пазарот на труд во Германија ќе се отвори за електро и машински инженери од новите земји членки на Унијата.