Германија: Купување стан - за младите речиси недостижно | Теми | DW | 31.08.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Германија: Купување стан - за младите речиси недостижно

Уделот на млади луѓе меѓу германските сопственици на станови во изминатите 20 години драстично опадна. Високите цени се најголем проблем, посебно во големите градови. За да се добие кредит од банка, потребно е учество од најмалку 60.000 евра. @dw.business

Гледај видео 01:45

Прочитај го и ова