Германија и Данска ќе се поврзуваат со мост | Вести | DW | 30.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Германија и Данска ќе се поврзуваат со мост

*

Германија и Данска постигнаа согласност за изградба на еден од најголемите мостови во Европа преку Балтичкото море. Реализацијата на проектот треба да започне во 2011 година и да финишира во 2018. Изградбата на 19 километри долгиот мост, кој двојно ќе го скрати патувањето со автомобил од Хамбург до Копенхаген ќе чини 5,5 милијарди евра.